Waarom ?

NIMG vertegenwoordigt, definieert en ontwikkelt het beroep van mountainbike instructeurs en gidsen op nationaal en internationaal niveau. NIMG is lid van de Europese organisatie ​European Organisation of Mountain Bike Instructor-Guides​, (EO-MTBing).


 

 

Hoe ?

Dit wordt bereikt door opleidingen en bijscholingen te verzorgen, een sterk netwerk te creëren van nationale fietsbonden, branche organisaties, individuele instructeurs en gidsen, reisorganisaties en andere relevante spelers uit Nederland en Europa. 


 

 

Wat ?

NIMG verzorgt opleidingen van Nederlands tot Europees niveau. Deze opleiding is erkend door de landen die zijn aangesloten bij de EO-MTBing. Verder verzorgt NIMG bijscholingen, activiteiten voor leden en licentiehouders, kennisuitwisseling en vertegenwoordigt de mountainbike instructeurs en gidsen op nationaal niveau.

NIMG is het expertise centrum voor mountainbike reisorganisaties, individuele instructeurs/gidsen (werkend als ZZP-er of in dienst van een organisatie) en andere relevante organisaties.


 

 

Wie ?

Mathijs Honig

Mathijs is docent en ontwikkelaar bij NIMG. Daarnaast is hij werkzaam als LO-docent in het VMBO, wordt ingehuurd als gids en is ook opleider bij de Europese Organisatie voor mountainbike instructeurs-gidsen.
In het verleden heeft hij MTB-reizen georganiseerd en gegidst, MTB-opleidingen voor de NTFU, Defensie en de Hanzehogeschool Groningen ontwikkeld en verzorgt, wedstrijden gereden en als bondscoach en trainer gewerkt bij de KNWU.

Rene Boom

Rene is docent en ontwikkelaar bij de NIMG. Daarnaast is hij werkzaam op de Fontys Sporthogeschool op de afdeling Sportkunde. Naast mountainbiken is hij ook expert op het gebied van kayakken en verzorgt hierin ook opleidingen en reizen.

Nationaal en internationaal werken wij samen met

Copyright 2019 EO-MTBInG.nl 

All photo’s copyright Egbert de Boer Fotografie