Nederlands Instituut voor Mountainbike Gidsen

NIMG is er om het beroep van Mountainbike instructeurs / Mountainbike Gidsen te definiëren, ontwikkelen en vertegenwoordigen, op nationaal en internationaal niveau. Wij zijn het expertise centrum voor MTB gidsen die als ZZP-er, in dienst van MTB specifieke organisaties, of als docent in het onderwijs werkzaam zijn.

NIMG onderscheidt zich door een breed opleidingsaanbod specifiek voor mountainbikers aan te bieden tot en met Europese Erkenning van de European Organisation of Mountain Bike Instructor-Guides, (EO-MTBing). We staan garant voor de nieuwste inzichten, zowel op het gebied van techniek, opleiden en trends voor het leiden van (commerciële) mountainbike activiteiten.

Het sterke netwerk tussen de individuele mountainbike gidsen wordt ondersteund door samenwerking met (inter-)nationale fietsbonden, brancheorganisaties, reisorganisaties en andere relevante spelers uit Nederland en Europa.

NIMG is onderdeel van IMBA Europe (International Mountain Bicycling Association – Europe) en wordt ondersteund door:

  • alt tekst

Opleiders

Mathijs Honig

Mathijs is docent en ontwikkelaar bij NIMG. Daarnaast is hij werkzaam als LO-docent in het VMBO, wordt ingehuurd als gids en is president bij de Europese Organisatie voor Mountainbike instructeurs-gidsen.

In het verleden heeft hij MTB-reizen georganiseerd en gegidst, MTB-opleidingen voor de NTFU, Defensie en de Hanzehogeschool Groningen ontwikkeld en verzorgt, wedstrijden gereden en als bondscoach en trainer gewerkt bij de KNWU.

Rene Boom

Rene is docent en ontwikkelaar bij NIMG. Daarnaast is hij werkzaam op Fontys Sporthogeschool op de afdeling Sportkunde. Voor de Europese Organisatie voor Mountainbike instructeurs-gidsen is hij technisch adviseur, organiseert jaarlijks het Final Exam en verzorgt de train-de-trainer opleidingen voor de nieuwe landen die zich aansluiten bij EO-MTBing.

Naast mountainbiken is hij ook expert op het gebied van wildwaterkajakken, is opleider en bondscoach freestyle kajak geweest en heeft ook wereldwijd wildwater clinics en reizen aangeboden.

Willem Franssen

Willem is docent en ontwikkelaar bij NIMG. Daarnaast is hij werkzaam op Fontys Sporthogeschool op de afdeling Sportkunde. Met een voormalig MTB raceverleden en een stapel ervaring in de buitensport, opleidingen voor instructeurs, ontwikkelwerk en gecertificeerd Mountainbikegids voor de DAV (Duitse Bergsport Vereniging).

Naast het mountainbiken is hij ook ervaren sportklimmer, en zorgt voor opleidingen binnen de NKBV.


Partners:

NIMG werkt nationaal en internationaal samen met: