Waardering: 3 uit 3.
Voor wie? Voor iedereen die het leuk vindt om beginnende mountainbikers veilig en verantwoord kennis te laten maken met deze waanzinnig coole sport.
Jouw profiel: Je geniet er van om mensen enthousiast te maken voor het mountainbiken. Je neemt ze graag mee de natuur in, je helpt ze met de juiste basistechnieken en je zorgt voor een goede sfeer. Jouw deelnemers genieten allen op hun eigen manier van het mountainbiken!
Welke werkzaamheden?
Het begeleiden (instructie en gidsen) van beginnende mountainbikers op basis van aangeleverde programma’s, aangevuld met jouw persoonlijke tintje.
Werkterrein? In eenvoudige terrein situaties en op uitgezette of bestaande mountainbike routes (bewegwijzerd of GPS) in NL.

Tijdens de opleiding tot Basis Mountainbike Gids NL wordt geleerd hoe je beginnende en licht gevorderde mountainbikers enthousiast kan maken voor het mountainbiken. In het terrein ga je aan de slag met het aanleren van basisvaardigheden, zoals remmen, schakelen, bochten rijden en het nemen van kleine obstakels. Daarnaast leer je de groep veilig in het terrein mee te nemen en aandacht te schenken aan meer dingen dan alleen het mountainbiken. Alles om de mountainbike tocht zo compleet mogelijk te maken.

Inhoud van de opleiding: instructie van mountainbike-technieken, gidsen in het terrein en door het verkeer, eigen vaardigheid, navigatie-technieken, wensen van de doelgroep, pech-onderweg, uitvoeren van risico-management en veiligheid.

Tijdsduur:

De opleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 dag en een halve dag examen. Naast deze contactmomenten moet je ook tijd reserveren om de voorbereiding voor instructie en gidsmomenten te voorzien van jouw persoonlijke draai (3u per bijeenkomst, 6u voor het examen). Daarnaast is het belangrijk dat je gaat oefenen met lesgeven, eigen vaardigheid en gidsen van groepen (20u).

Toelatingseisen:

  • Je zou graag, of begeleidt graag, groepen beginnende mountainbikers
  • Je wil de deelnemers helpen met een goede uitleg en een sterke opbouw van basis technieken
  • Je wilt ze veilig en verantwoord mee nemen naar de mooiste plekken in de buurt
  • Je kunt zelf al aardig mountainbiken en beheerst de volgende technieken: basis en aanvalshouding; remmen en de noodstop op lage snelheid, schakelen zonder geluid, langzame bochten techniek en balans op lage snelheid.
  • Je staat ook open om tussen de bijeenkomsten zelfstandig te oefenen met het werken aan jouw eigen vaardigheid en het begeleiden van groepen.
  • Eerdere lesgeef ervaring helpt, maar is niet noodzakelijk!

Locatie en data:

Opleidingen kunnen in overleg gedurende het hele jaar plaatsvinden. De locatie en data worden vastgesteld op basis van aanvraag, maar vinden normaal gesproken in het midden of zuiden van Nederland plaats.

ThemaKostenLocatieDatum
Basis MTB Gids NL€ 550,-Eindhoven9 en 23 januari 2021
6 februari 2021
6 maart 2021
Examen: 20 maart 2021
Basis MTB Gids NL€ 550,-Spaarnwoude14 en 28 februari 2021
14 en 28 maart 2021
Examen: 11 april 2021
* De kosten zijn incl. alle benodigde lesmaterialen en excl. reis en voeding.

Enthousiast? Klik hier om contact op te nemen. Of kom langs op de NIMG kennismakingsdagen!

Lees hier de laatste updates van onze opleidingen en Basis MTB gids NL:

Nieuwe Basis MTB Gidsen !!

Vandaag te gast in het zonnige Zuid Limburg bij MTB Club Discovery voor het examen van 4 van hun MTB-gidsen. Resultaat: 3 nieuwe toppers die zich Basis Mountainbike Gids NL mogen noemen en 1 kandidaat die enorme vooruitgang geboekt heeft en vandaag nog net te kort kwam. Mocht je ook interesse hebben in een MTB-Gidsopleiding, … Meer lezen over Nieuwe Basis MTB Gidsen !!

NIMG Opleidingsdata 2021

Is mountainbiken ook jouw passie? Ben je graag met groepen onderweg? Is de natuur voor jou zowel perfect voor ontspanning en inspanning? Wordt Mountainbike Gids en laat anderen mee genieten van deze prachtige sport! Leer alles over het leiden van mountainbike activiteiten en het opbouwen van technische aanwijzingen. Zoek de balans tussen flow en veiligheid … Meer lezen over NIMG Opleidingsdata 2021

Opleidingen op maat? MTB Schoorl/CS 030

Ondertussen bij, “de NIMG”…. zijn de opleidingen weer begonnen! Bij MTBSchoorl en CS030, worden “Basis MTBGidsen NL”, opgeleid. We bereiden de trainers voor op een directe, PVB (Proeve van Bekwaamheid) van de NTFU! Voor MTBSchoorl laten wij de lesstof aansluiten op het instructie geven aan diverse doelgroepen, zoals kinderen en dames. Met oog voor de … Meer lezen over Opleidingen op maat? MTB Schoorl/CS 030

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.