Training bij MTB-Noordwest

Het was gisteren een erg leuke dag in Schoorl en Bergen! Wij hebben onze kennis gedeeld met MTB-Noordwest om de “local guides” nog beter hun leden het prachtige duingebied te kunnen laten zien; noodprocedures, risico beheersing, cultuur en nog veel meer!

Ohja.. wisten jullie dat er in het jaar 1799 in dit gebied heel hard is gevochten tussen de Fransen en Russen/Nederlanders/Engelsen? Er is een plek waar een Russisch kanon weggezakt schijnt te zijn, genaamd het Russen Gat! Cool! En wist je dat de bankjes in het duingebied zijn genummerd? Deze nummers zijn bekend bij de Reddingsbrigade. De ambulance gaat namelijk niet van het verharde pad af! En dat tegenwoordig jouw locatie wordt meegestuurd naar de meldkamer (mits jij verbinding met jouw provider)? Denk er ook aan dat niet elke meldkamer kan omgaan met GPS coördinaten indien jouw locatie niet wordt meegestuurd. Pfff, dat is best veel om over na te denken in een stressvolle situatie… dus goed oefenen!!! Dank Reddingsbrigade Schoorl voor deze oefening!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s