Mountainbike Instructie?

Afgelopen weekend was Venlo de locatie voor de Instructie module van de opleiding MTB Gids NL. Venlo? Jep!

De Herungerberg bij Venlo ligt op het Maasterras en heeft een mooi ingerichte locatie waarop de wielersport in alle vormen en maten uitgeoefend kan worden. BMX-baan / pumptrack, hoogteverschil en singletracks met een stapel verschillende features en voldoende gras om lekker te kunnen mountainbiken. In dit geval dus geen lange tochten maar een compact terrein met alle mogelijkheden!

De focus van de module ligt in het analyseren van MTB – technieken en het opbouwen van oefenvormen. Waar ligt de basis van een bunny-hop, hoe werk ik aan en snelle bocht ligt en welke aanwijzingen geef ik om een actief te leren rijden in het terrein? Het goed analyseren van de beweging (en soms de beperking) van mountainbikers levert veel informatie op om vervolgstappen in te kunnen zetten.

Ook aandacht voor de manier waarop stof overgebracht kan worden, feedback afhankelijkheid en het kiezen van uitgekiende locaties waren onderdeel van de module. Rijden op gevoel of uitsplitsen van technieken in mini-stappen. Focus op eindresultaat of letten op specifieke houdingen in armen en benen. Beeld, woord, woord, beeld? Hoe leren mensen en wanneer blijven ze uitgedaagd en gemotiveerd.

Om het geleerde echt te kunnen toe passen kwamen er op de laatste dag een aantal Crash-Test-Dummies. Analyseren en proberen. Rijden en plezier. Super tof om te zien hoe de deelnemers vol overgave aan het oefenen waren en hoe de gidsen in opleiding vol enthousiasme nieuwe ideeën uitprobeerden. Complimenten voor de aanpak en het vriendelijke karakter van dit moment!

Hele toffe ochtend!

” Wat een fijne gasten, heb me heel welkom gevoeld. Allemaal even enthousiast en kundig in het overbrengen van hun passie. Ik heb echt heel veel geleerd, goede feedback gekregen en tips waar ik mee aan de slag kan.” ~ Crash Test Dummie…

Nu al zin in de volgende bijeenkomst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s