MTB Gids EU gestart op Watersley…

De Nederlandse editie voor het Internationale deel van Mountainbike Instructor Guide programma is afgelopen weekend gestart op de uitdagende trails van Watersley. De nieuwe gidsen zijn samengekomen voor een eerste “meet and greet” en zij gaan voor het hoogst haalbare niveau dat er op dit moment in Europa qua certificering voor MTB gidsen te behalen is.

De internationale erkenning en de mogelijkheid om in andere Europese landen te werken maakt deze opleiding uniek. Niet alleen voor het mountainbiken, maar ook in groter Europees perspectief. Er zijn maar weinig outdoorsporten die op dit niveau georganiseerd zijn. Het door de EU gesubsidieerde project, dat gestart is in 2015, heeft al geleid tot het aansluiten van 8 landen, waaronder een aantal grote spelers zoals Frankrijk, Zwitserland en Engeland. En er staan nog 3 landen op de lijst om te starten.

Tijdens de dag konden de gidsen elkaar ontmoeten en kennismaken met de opleiding. Het rijden stond centraal en ondertussen was er de tijd om het terrein te leren kennen, te oefenen op onderdelen uit het Final Exam, bij te kletsen en de nieuwe gezichten beter te leren kennen.

Gezamenlijk met Rinus de Veth, die in 2018 het traject tot MTB Gids EU heeft gevolgd, was er ruimte voor een relaxte opstart, spel en navigatieskills om het terrein te verkennen. Daarna werd de balans op de proef gesteld in twee low speed zones, met interessante lijnen zonder de voeten aan de grond te mogen plaatsen. Geen druk: gewoon lekker rijden.

De omgeving van Sittard biedt een welkome afwisseling op de intense trails van Watersley en de middag stond in het teken van rijden op een deel van de Windraak-route. Met brede paden in het glooiende landschap en natuurlijke singletrails was er genoeg tijd om informatie uit te wisselen, vragen te stellen (en soms wat te freestylen op de ontelbare features die daar te vinden zijn).

Volg het traject van de Europese gidsen en blijf op de hoogte van hun voortgang naar het behalen van de titel European Bike Guide!

#NIMGopleidingen #mtbgidsopleidingen #MTBGidsEU #aphexgear #whytebikes #malojaclothing #imbaeurope #eomtbing #europeanbikeguides #punkychulo #MTBmorvan #MTBschoorl #SchoolofBike #ridewithguide #ridewithgirls

2 reacties op ‘MTB Gids EU gestart op Watersley…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s