Mountainbike Gids NL in Holten!

Afgelopen weekend is de basis module van Mountainbike Gids NL gestart. Met het gastvrije @BikeparkHolten als uitvalsbasis zijn de gidsen in opleiding vol enthousiasme bezig geweest met verschillende thema’s rondom het organiseren en uitvoeren van MTB-activiteiten. Een mooi gemixt team van dames en heren, waarin veel leergierigheid, hoge betrokkenheid en gezelligheid troef was.

Alles buiten, lekker werken in de praktijk aan de techniek van mountainbiken, of het gidsen van een groep. Het bikepark was door zijn vele mogelijkheden breed in te zetten, voor vaardigheden voor beginners tot vergevorderde technieken. De 14-jarige local hero Wessel heeft het team van gidsen uitgedaagd in een spel van balans en uiteindelijk als jurylid vakkundig beslist welk team de winnaarstitel mocht voeren. Het achterliggende doel zat niet zozeer in de winst maar het leren kennen van verschillende lesgeefstijlen. Praktijkervaring is zoveel sterker dan papier!

In de directe omgeving biedt de Sallandse Heuvelrug veel goed verzorgde mountainbike routes met een flowy karakter, eindeloos mooie bochten en aardig wat hoogteverschil. Dit terrein was perfect voor het toepassen van de inhoud in een natuurlijke omgeving. Gelukkig was het weer ons goedgezind en konden we ondanks de beperkingen die de coronamaatregelen met zich mee brengen goed uit de voeten. Op het terrein werken in viertallen, daarbuiten verplaatsen in groepjes van twee. Het vraagt je om in ieder geval creatief te zijn en niet vast te houden aan oude gewoontes.

Na drie intensieve dagen is het tijd voor bezinning. In juni start de volgende module die volledig in het teken staat van het geven van instructie, techniekanalyse en de bijbehorende randvoorwaarden. Tot die tijd heeft iedereen de mogelijkheid om te oefenen in hun eigen thuissituatie. Want dat is waar de inhoud uiteindelijk een plaats moet krijgen.

Wil jij er ook bij zijn? In september start een nieuwe lichting en er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding en klik hier voor het inschrijven.

#mtbgidsopleiding #NIMGopleidingen #MTBGidsNL #whytebikes #malojaclothing #aphexgear #imbaeurope #eomtbing #ridewithguide #ridewithgirls #morewomenonbikes #bikeparkholten #eefenaafonwheels #lifestyleenfitness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s