Voor wie?De gevorderde mountainbiker die ook activiteiten en groepen net over de Nederlandse grens wil begeleiden
Werkzaamheden?Het aanbieden van basis of gevorderde vaardigheden en leiden van groepen in het laaggebergte.
Werkterrein? Op uitdagend terrein direct over de grens in Duitsland, België of Luxemburg.

Omdat er meer uitdaging zit net over de grens is het aantrekkelijk om het mountainbiken in de directe buurlanden van Nederland aan te bieden. Hiervoor is de Low Mountain Module ontwikkeld voor gidsen die groepen leiden in het laaggebergte van Duitsland, België en Luxemburg. De module kan ingestroomd worden vanuit Basis-  en MTB Gids NL (of ander aantoonbare diplomering)  en heeft als doel om aandacht te schenken aan specifieke rijtechnieken, oriëntatie en navigatie, lesgeven, leiderschap en risicomanagement in een meer bergachtige omgeving. Daarnaast is het een mooie voorverkenning voor de doorstroom naar het Europese instructeur-gids programma. Het is echter geen verplicht onderdeel om toegelaten te worden in het Europees instructeur-gids programma.

Inhoud van de opleiding: leiderschap en gidsen in het laaggebergte, risicomanagement en veiligheid, wet en regelgeving Duitsland, België en Luxemburg, gevorderde eigenvaardigheid, toerplanning, oriëntatie- en navigatietechnieken.

Tijdsduur:

De opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2½ dagen. Voor de tweede bijeenkomst moet je tijd reserveren om voor te bereiden (5u).

Toelatingseisen:

  • Je bent actief als Mountainbike instructeur of gids en hebt je Basis MTB Gids NL of Mountainbike Gids NL diploma behaald.
  • Extra eigen vaardigheidseisen: voldoende fysiek uithoudingsvermogen om +minimaal 1000hm per dag te kunnen maken.

Locatie en data:

Opleidingen kunnen in overleg gedurende het hele jaar plaatsvinden. De data worden vastgesteld op basis van aanvraag. De locaties zijn op verschillende locaties in Duitsland (Bijv. Eiffel) of België (Ardennen).

ThemaKosten*LocatieDatum
Low Mountain Module
€ 675,-Wuppertal (D)
Esneux (B)
7-9 oktober 2022
18-20 november 2022
* De kosten zijn incl. alle benodigde lesmaterialen en excl. reis, verblijf en voeding.

Enthousiast? Schrijf je hier in of neem contact op.

Lees hier de laatste updates van de Low Mountain Module:

NIMG goes KONA!

Bos. Heuvels. Trails. Wortels, losse ondergrond. Rockslab. Mooi uitzichtpunt en snel weer verder. Pompen in het terrein en hier en daar een kleine sprong om de wielen licht over de ruwe ondergrond te laten vloeien. Switchback, endoturn. Wat is het toch een geweldig gevoel om te genieten van de natuur, een beetje spanning, gevoel van … Meer lezen over NIMG goes KONA!

Badges, mudguards en diploma’s!

Vandaag was indoor MTB Almere onze locatie voor een mooie bijeenkomst. Kersverse MTB gidsen uit het hele land kwamen allen te samen voor de NIMG diploma uitreiking. In 2021 hebben bijna 90 enthousiaste mountainbikers deel genomen aan de verschillende opleidingen van NIMG. Niet iedereen kon aanwezig zijn, maar voor zowel Basis MTB gids NL, MTB … Meer lezen over Badges, mudguards en diploma’s!

Kennismaking NIMG Sittard

Mountainbiken, Informatie, Netwerk en Opleidingen. Gidsen, Instructie, Coronaproof, Infotainment. Onze eerste editie in Sittard vol met enthousiaste nieuwe gezichten en gidsen uit ons bestaande netwerk. Van basis tot Europees niveau. Met een actief programma in combinatie met informatie over de opleidingen. Niet alleen praten, maar ook lekker rijden. Lang genoeg gestaan? > lekker aan de … Meer lezen over Kennismaking NIMG Sittard

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.