Voor wie?De gevorderde mountainbiker die ook activiteiten en groepen net over de Nederlandse grens wil begeleiden
Werkzaamheden?Het aanbieden van basis of gevorderde vaardigheden en leiden van groepen in het laaggebergte.
Werkterrein? Op uitdagend terrein direct over de grens in Duitsland, België of Luxemburg.

Omdat er meer uitdaging zit net over de grens is het aantrekkelijk om het mountainbiken in de directe buurlanden van Nederland aan te bieden. Hiervoor is de Low Mountain Module ontwikkeld voor gidsen die groepen leiden in het laaggebergte van Duitsland, België en Luxemburg. De module kan ingestroomd worden vanuit Basis-  en MTB Gids NL (of ander aantoonbare diplomering)  en heeft als doel om aandacht te schenken aan specifieke rijtechnieken, oriëntatie en navigatie, lesgeven, leiderschap en risicomanagement in een meer bergachtige omgeving. Daarnaast is het een mooie voorverkenning voor de doorstroom naar het Europese instructeur-gids programma. Het is echter geen verplicht onderdeel om toegelaten te worden in het Europees instructeur-gids programma.

Inhoud van de opleiding: leiderschap en gidsen in het laaggebergte, risicomanagement en veiligheid, wet en regelgeving Duitsland, België en Luxemburg, gevorderde eigenvaardigheid, toerplanning, oriëntatie- en navigatietechnieken.

Tijdsduur:

De opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2½ dagen. Voor de tweede bijeenkomst moet je tijd reserveren om voor te bereiden (5u).

Toelatingseisen:

  • Je bent actief als Mountainbike instructeur of gids en hebt je Basis MTB Gids NL of Mountainbike Gids NL diploma behaald.
  • Of je hebt een MTB3 diploma van NTFU. Deelname is dan mogelijk na het volgen van een voorbereidend weekend met de laatste trends en ontwikkelingen om aan te sluiten op de inhoud van de Low Mountain Module.
  • Extra eigen vaardigheidseisen: voldoende fysiek uithoudingsvermogen om +minimaal 1000hm per dag te kunnen maken.

Locatie en data:

Opleidingen kunnen in overleg gedurende het hele jaar plaatsvinden. De data worden vastgesteld op basis van aanvraag. De locaties zijn op verschillende locaties in Duitsland (Bijv. Eiffel) of België (Ardennen).

3-4ThemaKosten*LocatieDatum
Low Mountain Module
€ 625,-Wuppertal (D)
Esneux (B)
3-4-5 september 2021
5-6-7 november 2021
Instromen met MTB 3 diploma? >>
aanvullend weekend
€ 325,-Arnhem3 en 4 juli 2021
* De kosten zijn incl. alle benodigde lesmaterialen en excl. reis, verblijf en voeding.

Enthousiast? Klik hier om contact te leggen.

Lees hier de laatste updates van de Low Mountain Module:

NIMG Opleidingsdata 2021

Is mountainbiken ook jouw passie? Ben je graag met groepen onderweg? Is de natuur voor jou zowel perfect voor ontspanning en inspanning? Wordt Mountainbike Gids en laat anderen mee genieten van deze prachtige sport! Leer alles over het leiden van mountainbike activiteiten en het opbouwen van technische aanwijzingen. Zoek de balans tussen flow en veiligheid … Meer lezen over NIMG Opleidingsdata 2021