Low Mountains: High Adventure!

Je hoeft niet ver weg voor een mooi mountainbike-avontuur. Net over de grens liggen geweldige trails, met een mooi hoogte verschil en meer dan voldoende uitdaging. Single trails, rotspassages, steile klimmen en overweldigende natuur. Extra spicy omdat ze hier ook nog Frans spreken. Op slechts een half uur rijden van Maastricht!

Esneux (B) ligt langs de oevers van de Ourthe. Rondom liggen dik beboste gebieden, steile hellingen en uitzichtpunten. Een plek met een ruime historie en volop ingericht voor de sporten in de natuur, zonder erg toeristisch aan te voelen. Een schitterend gebied om volop van het mountainbiken te kunnen genieten.

De Low Mountain Module van NIMG heeft Esneux als startlocatie voor de eerste bijeenkomst. Twee en een halve dag met alle aandacht voor het rijden van meer technische trails en het analyseren van benodigde vaardigheden van uitdagende passages. Naast rijtechniek is er ook veel aandacht voor toerplanning, navigatie en oriëntatie. Niet alleen om goed de route te kunnen plannen, maar ook exact te kunnen bepalen waar je bent. Op deze wijze kunnen de hulpdiensten in geval van nood ook sneller ter plaatse zijn. Moeilijker terrein, andere taal, meer exposure en afgelegen natuur vragen om een ander inzicht in risicomanagement t.o.v. Nederland.

Esneux heeft voor elk niveau mountainbiker wel iets te bieden. Van vaste mountainbike routes en eindeloze paadjes tot een trailcenter met serieuze Enduro trails. Met het openbaar vervoer kun je snel een aantal dorpen verderop starten en over de kammen van de Ourthe terug rijden. De fiets mag mee in de trein voor weinig geld.

In November gaan we voor de tweede bijeenkomst van de Low Mountain Module naar Solingen in Duitsland. Voorbereiden, plannen, verkennen en dan weer twee en een halve dag lekker rijden! Heb je zin om jouw kennis over rijden met groepen in dit terrein te vergroten? In het najaar van 2023 bieden we weer een nieuwe editie aan. Check deze link. In ieder geval hebben wij er zin in! Looking forward!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s